17:05 - Amasya Karaşar Köyü’nde Yıldırım Çarpması: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı
16:52 - Amasyaspor’un Şehzadeler Grubu’na Başkan Sevindi’den Tam Destek
16:41 - Meyve Ağaçlarında Don Felaketi: 7 Bin Dekar Alan Zarar Gördü
16:35 - Amasya’da Kaçan Ehliyetsiz Sürücüye Trafik Cezası: 20 Bin 844 TL
16:25 - Vali Önder Bakan ve Eşi, Dünya Çocuklarının Dans Gösterilerini İzledi
16:18 - Hamit Kaplan’ı Anlatan “Pehlivan” 10 Mayıs’ta Gösterimde
16:10 - AK Parti Amasya’da Saha Çalışmalarını Sürdürerek Halkın Yanında
16:04 - Amasya’lı Oyuncu Yavuz Çetin Vefat Etti
15:55 - “Eğitimde Liyakat, Sadakatle Yer Değiştiriyor”
15:45 - Belediye Başkanı Sevindi, Torumtay Lisesi’nde Gençlerle Nevruz’u Kutladı
Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından Geleneksel Gıdalar dersi kapsamında sergi düzenlendi. Gıda Teknolojisi programı öğrencileri kendi yörelerinde ya da diğer yörelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin tarihçesi, yapımı ve tüketimlerini araştırıp bu ürünlerin üretimlerini gerçekleştirdiler. Ayrıca Gıda Kalite Kontrol ve Analiz programı ile Gıda Teknolojisi programı öğrencileri Et ve Ürünleri dersi kapsamında farklı fermente sucuk üretimini gerçekleştirdiler. Portakallı, sumaklı, tahinli, hünnaplı sucuk üretimini yapan gençler; Meslek Yüksekokulu laboratuvarlarında fermentasyonu ve sucukların fiziksel ve duyusal analizlerini yapıp, sonuçları değerlendirdiler. Ayrıca yöresel ürünlerin ve sucukların posterlerini yaparak renkli görüntülerle sergiye katkıda bulundular.
Suluova Meslek Yüksekokulunda düzenlenen sergiye katılan ve öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Lesaffre Amasya Fabrika Direktörü Cihangir Uzuner ve Fermentasyon Birim Sorumlusu Metin Akçay, işletmeleri hakkında bilgi verip öğrencilerin staj ve iş hayatında karşılaşabilecekleri durumları değerlendirdiler. Gençlerden gelen soruları da cevaplandıran konuşmacılara günün anısına Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin tarafından fidan dikme sertifikası takdim edildi. Hem göze hem damağa hitap eden sergi etkinliği katılımcıların büyük beğenisini topladı.