SON DAKİKA

17:06 - Amasya’da Dev Motosiklet Festivali

16:56 - Kıtalararası Kültür Buluşması Amasya’da Gerçekleşti

16:51 - Minik Basketbolcular Babalarıyla Sahada Buluştu

16:44 - Çocuk Parkını Kundakladılar, Suç Kayıtları Dudak Uçuklattı!

16:35 - Gençlerden Sanat Dolu Yıl Sonu Sergisi

16:29 - Atatürk Onur Yemeğiyle Tarihe Yolculuk

16:23 - Amasya’da Din Görevlileri Arası Yarışmaların İl Finalleri BaşlıyorDiyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında düzenlediği yarışmaların Amasya İl Finalleri başlıyor. Amasya İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleşecek olan yarışmalar; Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması, Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak.Yarışmaların amacı, din hizmetlerinin kalitesini artırmak, din görevlileri arasında bilgi, beceri ve özgüveni geliştirmek olarak belirtilirken; aynı zamanda cami ve din görevlilerinin toplum içindeki önemli rollerine dikkat çekmek de hedefleniyor.İl finalinde dereceye giren din görevlileri, Amasya’yı bölge finallerinde temsil etme hakkı elde edecek. Yarışmalar sonunda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller de takdim edilecek.Final Programı Şu Şekilde:Ayet ve Hadis Ezberleme YarışmasıTarih: 17 Haziran 2025 SalıSaat: 10.00Yer: Amasya MüftülüğüEtkili Hutbe Sunumu YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 09.00Yer: Amasya Şehitler CamiiEzanı Güzel Okuma YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 13.00Yer: Amasya Şehitler CamiiAmasya İl Müftülüğü yetkilileri, tüm din görevlilerini bu anlamlı etkinliklere izleyici olarak katılmaya ve yarışmalara destek vermeye davet etti.

16:18 - Amasya’da Sağlıkta Bir İlk: Türkiye’nin 4. Larva Tedavi Merkezi Açıldı

16:13 - Yaz Geldi, Kene Riski Arttı,Kene Vakalarında Artış

16:08 - TUSAŞ’tan Paris’te Güç Gösterisi: KAAN Seri Üretime Geçiyor

Suluova Gazetesi
Kurukafa

SULUOVA’DA PAZARCILIKLA ÇOCUK OKUTAN ‘ÇALIŞKAN’ ANNE

SULUOVA’DA PAZARCILIKLA ÇOCUK OKUTAN ‘ÇALIŞKAN’ ANNE
Bu haber 26 Mart 2019 - 17:46 'de eklendi ve 442 views kez görüntülendi.

Suluova’da yaşayan 52 yaşındaki Münevver Çalışkan, soyadı gibi çalışkanlığıyla kar kış demeden pazarda tezgâh açarak hem eşine destek oldu hem dört çocuğunu üniversitede okuttu. Münevver Çalışkan, aile bütçesine ve 4 çocuğunun eğitim masraflarına katkı sağlamak için, 10 yıl önce evde yaptığı el işlerini bohçacılıkla satmaya başladı. Kısa süre sonra, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’ndan kredi alan Çalışkan, pazar tezgâhı açtı ve ürünlerini orada satmaya başladı.
Açtığı tezgâhta şalvar, yemeni gibi kadınlara yönelik yöresel giysiler satarak 2’si kız 4 çocuğunu üniversitede okutan Çalışkan, pazarcı esnafı tarafından da çalışma azmiyle, takdir ve saygı görüyor. Çalışkan, ev ekonomisine destek olmak amacıyla el işleri yaptığını ancak bunları satacak yer ve müşteri bulamadığını anlattı. Tanıdıkları vasıtasıyla mikrokrediden haberdar olduğunu ifade eden Çalışkan, “Ev ekonomisine katkı sağlamak, eşime destek olmak, çocukları okutmak için bu işe başladım. İlk başta evlere giderek yemeni sattım, bohçacılık yaptım. Daha sonra mikrokrediye başvurdum. Oradan aldığım sermayeyle tezgâhımı açtım ve pazarda satış yapmaya başladım. İşlerimi daha çok geliştirdim ve gelirim arttı.” diye konuştu.
Pazarcılığın zor ve zahmet gerektiren bir iş olduğunu ancak işini severek yaptığını vurgulayan Çalışkan, şunları kaydetti:
“Ev hanımları evde boş durmasınlar, eşlerine mahkûm kalmasınlar, kendi paralarını kendileri kazansınlar. Ben bu işi yaparak 4 çocuğumu okuttum. Çocuklarımın biri maliye, biri kamu yönetimi, ikisi de iktisat bölümünü bitirdi. Şimdi çalışıyorlar. Eşime destek oldum, helalinden ekmek paramı kazandım. Sabah saat 06.30’da kalkıyorum, tezgahımı kuruyorum ve müşterilerime satış yapmaya başlıyorum. İşimi çok seviyorum, daha sosyal oluyorsun, insanlarla haşir neşir oluyorum, güzel dostluklar kazanıyorum.”
Çalışma azminin diğer kadınlara da örnek olmasını dileyen Çalışkan, herkesin hayallerinin peşinden gitmesini istedi. Çalışkan, “Ben evde otursaydım, eve kapanıp kalacaktım ama şimdi vatandaşlarla iç içeyim. Kendimi geliştirdim, bir çevre kazandım. Pazarcılığa ‘erkek işi’ diyorlar. Bence bu işin kadını, erkeği yok. Bu bir ekmek kavgasıdır. Ben kendi işimi yaparak ekmeğimi kazandım, ev hanımları da hayallerinin peşinden gitsinler, başarılı olacaklar, emin olsunlar.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
erreror