14:34 - Minik Yüreklerden Büyük Yılsonu Gösterisi: Küçük Eller, Büyük Coşku!
14:30 - Amasya KÖYDES Üyeleri Seçildi
14:15 - Bilal Eken, Amasya İl Kültür Müdürü Görevinden Alındı
14:04 - Bayram İkramiyesi Verilmesini İstiyoruz
13:37 - Amasya’nın Nisan İhracatı 14,5 Milyon Dolar
12:49 - KURBAN BAYRAMI MESAJI
11:10 - Reşat Karagöz’den Sert Çıkış: “Çiftçi Ne Yapsın?”
10:45 - Amasya Kocacık Çarşısı Esnafı, Başkan Sevindi ile Kahvaltı Sofrasında Buluştu
10:17 - Merzifon Belediyesi’nden Kaldırım İşgallerine Karşı Sert Denetimler
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Amasya Şehzadeler Gezi Yolu’nda düzenlenen etkinlikte Amasya Üniversitesi’nin katkıları ve desteği ön planda oldu.Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine katıldı. Şehzadeler Gezi Yolu’nda gerçekleştirilen organizasyon, il protokolü, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla renkli bir atmosfere dönüştü.Etkinlikte, Amasya mutfağının geleneksel yemekleri tanıtıldı ve katılımcılara yöresel lezzetleri tatma fırsatı sunuldu. Stantlarda sergilenen yemekler görsel açıdan zengin ve lezzet açısından unutulmaz bir deneyim sundu. Amasya’nın köklü mutfak kültürü, özgün tatlarıyla gastronomi tutkunlarından tam not aldı.Rektör Turabi, etkinlikte yaptığı konuşmasında Türk mutfağının sadece yemeklerden ibaret olmadığını vurguladı. “Türk mutfağı, yalnızca yemeklerden ibaret değildir; Anadolu mutfağı bu milletin hafızasını, geleneğini ve yaşam biçimini yansıtır. Anadolu’nun zengin mutfak kültürüne sahip duraklarından biri de Amasya mutfağıdır. Üniversite olarak, yerel Amasya mutfağının ve kültürünün korunması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için desteğimizi sürdüreceğiz. Bu tür organizasyonlar, kültürel farkındalık oluşturma ve gastronomi turizmini canlandırma açısından büyük katkılar sağlamaktadır” dedi.Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, üniversite bünyesinde yapılan akademik çalışmaların, bölgesel kültüre katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek, Amasya’nın gastronomi alanında güçlü bir marka haline gelmesi için desteklerinin süreceğini ifade etti.