17:05 - Amasya Karaşar Köyü’nde Yıldırım Çarpması: Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı
16:52 - Amasyaspor’un Şehzadeler Grubu’na Başkan Sevindi’den Tam Destek
16:41 - Meyve Ağaçlarında Don Felaketi: 7 Bin Dekar Alan Zarar Gördü
16:35 - Amasya’da Kaçan Ehliyetsiz Sürücüye Trafik Cezası: 20 Bin 844 TL
16:25 - Vali Önder Bakan ve Eşi, Dünya Çocuklarının Dans Gösterilerini İzledi
16:18 - Hamit Kaplan’ı Anlatan “Pehlivan” 10 Mayıs’ta Gösterimde
16:10 - AK Parti Amasya’da Saha Çalışmalarını Sürdürerek Halkın Yanında
16:04 - Amasya’lı Oyuncu Yavuz Çetin Vefat Etti
15:55 - “Eğitimde Liyakat, Sadakatle Yer Değiştiriyor”
15:45 - Belediye Başkanı Sevindi, Torumtay Lisesi’nde Gençlerle Nevruz’u Kutladı
Sağlığın Sırrı Kışa Hazırlanıyor
Cennet Hurması:
Amasya’da vatandaşlar, kış aylarında tüketmek için “bal çukurma” olarak bilinen cennet hurmalarını balkon ve teraslarda kurutmaya başladı. Domatesi andıran şekli ve havuca benzeyen rengiyle dikkat çeken bu meyve, son yıllarda sağlık faydaları sayesinde daha fazla ilgi görmeye başladı.Amasya’da yaşayan Hülya Bodur, her yıl bu geleneksel yöntemi sürdürdüğünü belirterek, cennet hurmalarını soyup saplarına ip takarak balkona astığını ifade etti. Kuruyunca hem kendisinin hem de çocuklarının afiyetle tükettiğini söyledi. Cennet hurmasının A, B ve C vitamini açısından zengin olduğunu ve sindirim sistemine iyi geldiğini vurguladı.Cennet hurmasının sağlığa birçok faydası bulunuyor:Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: C vitamini sayesinde hastalıklara karşı koruma sağlar.Göz Sağlığını Korur: A vitamini ile görme yeteneğini geliştirir.Sindirim Sistemini Düzenler: B6 vitamini ve lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştırır.Kalp Hastalıklarına Karşı Korur: Antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını destekler.Anti-Kanser Özellik: Beta-karoten ve flavonoidler ile kansere karşı koruyucu etki gösterir.Cennet hurması, kış aylarında sağlıklı bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirim dostu bir meyve olarak tercih ediliyor.