SON DAKİKA

17:06 - Amasya’da Dev Motosiklet Festivali

16:56 - Kıtalararası Kültür Buluşması Amasya’da Gerçekleşti

16:51 - Minik Basketbolcular Babalarıyla Sahada Buluştu

16:44 - Çocuk Parkını Kundakladılar, Suç Kayıtları Dudak Uçuklattı!

16:35 - Gençlerden Sanat Dolu Yıl Sonu Sergisi

16:29 - Atatürk Onur Yemeğiyle Tarihe Yolculuk

16:23 - Amasya’da Din Görevlileri Arası Yarışmaların İl Finalleri BaşlıyorDiyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında düzenlediği yarışmaların Amasya İl Finalleri başlıyor. Amasya İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleşecek olan yarışmalar; Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması, Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak.Yarışmaların amacı, din hizmetlerinin kalitesini artırmak, din görevlileri arasında bilgi, beceri ve özgüveni geliştirmek olarak belirtilirken; aynı zamanda cami ve din görevlilerinin toplum içindeki önemli rollerine dikkat çekmek de hedefleniyor.İl finalinde dereceye giren din görevlileri, Amasya’yı bölge finallerinde temsil etme hakkı elde edecek. Yarışmalar sonunda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller de takdim edilecek.Final Programı Şu Şekilde:Ayet ve Hadis Ezberleme YarışmasıTarih: 17 Haziran 2025 SalıSaat: 10.00Yer: Amasya MüftülüğüEtkili Hutbe Sunumu YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 09.00Yer: Amasya Şehitler CamiiEzanı Güzel Okuma YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 13.00Yer: Amasya Şehitler CamiiAmasya İl Müftülüğü yetkilileri, tüm din görevlilerini bu anlamlı etkinliklere izleyici olarak katılmaya ve yarışmalara destek vermeye davet etti.

16:18 - Amasya’da Sağlıkta Bir İlk: Türkiye’nin 4. Larva Tedavi Merkezi Açıldı

16:13 - Yaz Geldi, Kene Riski Arttı,Kene Vakalarında Artış

16:08 - TUSAŞ’tan Paris’te Güç Gösterisi: KAAN Seri Üretime Geçiyor

Suluova Gazetesi
Kurukafa

YÖRESEL LEZZETLERLE GIDA SERGİSİ

YÖRESEL LEZZETLERLE GIDA SERGİSİ
Bu haber 26 Nisan 2019 - 10:49 'de eklendi ve 1.213 views kez görüntülendi.

Suluova Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri tarafından Geleneksel Gıdalar dersi kapsamında sergi düzenlendi. Gıda Teknolojisi programı öğrencileri kendi yörelerinde ya da diğer yörelerde bulunan unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünlerin tarihçesi, yapımı ve tüketimlerini araştırıp bu ürünlerin üretimlerini gerçekleştirdiler. Ayrıca Gıda Kalite Kontrol ve Analiz programı ile Gıda Teknolojisi programı öğrencileri Et ve Ürünleri dersi kapsamında farklı fermente sucuk üretimini gerçekleştirdiler. Portakallı, sumaklı, tahinli, hünnaplı sucuk üretimini yapan gençler; Meslek Yüksekokulu laboratuvarlarında fermentasyonu ve sucukların fiziksel ve duyusal analizlerini yapıp, sonuçları değerlendirdiler. Ayrıca yöresel ürünlerin ve sucukların posterlerini yaparak renkli görüntülerle sergiye katkıda bulundular.
Suluova Meslek Yüksekokulunda düzenlenen sergiye katılan ve öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Lesaffre Amasya Fabrika Direktörü Cihangir Uzuner ve Fermentasyon Birim Sorumlusu Metin Akçay, işletmeleri hakkında bilgi verip öğrencilerin staj ve iş hayatında karşılaşabilecekleri durumları değerlendirdiler. Gençlerden gelen soruları da cevaplandıran konuşmacılara günün anısına Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin tarafından fidan dikme sertifikası takdim edildi. Hem göze hem damağa hitap eden sergi etkinliği katılımcıların büyük beğenisini topladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
erreror