SON DAKİKA

17:06 - Amasya’da Dev Motosiklet Festivali

16:56 - Kıtalararası Kültür Buluşması Amasya’da Gerçekleşti

16:51 - Minik Basketbolcular Babalarıyla Sahada Buluştu

16:44 - Çocuk Parkını Kundakladılar, Suç Kayıtları Dudak Uçuklattı!

16:35 - Gençlerden Sanat Dolu Yıl Sonu Sergisi

16:29 - Atatürk Onur Yemeğiyle Tarihe Yolculuk

16:23 - Amasya’da Din Görevlileri Arası Yarışmaların İl Finalleri BaşlıyorDiyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında düzenlediği yarışmaların Amasya İl Finalleri başlıyor. Amasya İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleşecek olan yarışmalar; Ayet ve Hadis Ezberleme Yarışması, Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak.Yarışmaların amacı, din hizmetlerinin kalitesini artırmak, din görevlileri arasında bilgi, beceri ve özgüveni geliştirmek olarak belirtilirken; aynı zamanda cami ve din görevlilerinin toplum içindeki önemli rollerine dikkat çekmek de hedefleniyor.İl finalinde dereceye giren din görevlileri, Amasya’yı bölge finallerinde temsil etme hakkı elde edecek. Yarışmalar sonunda başarılı olan katılımcılara çeşitli ödüller de takdim edilecek.Final Programı Şu Şekilde:Ayet ve Hadis Ezberleme YarışmasıTarih: 17 Haziran 2025 SalıSaat: 10.00Yer: Amasya MüftülüğüEtkili Hutbe Sunumu YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 09.00Yer: Amasya Şehitler CamiiEzanı Güzel Okuma YarışmasıTarih: 25 Haziran 2025 ÇarşambaSaat: 13.00Yer: Amasya Şehitler CamiiAmasya İl Müftülüğü yetkilileri, tüm din görevlilerini bu anlamlı etkinliklere izleyici olarak katılmaya ve yarışmalara destek vermeye davet etti.

16:18 - Amasya’da Sağlıkta Bir İlk: Türkiye’nin 4. Larva Tedavi Merkezi Açıldı

16:13 - Yaz Geldi, Kene Riski Arttı,Kene Vakalarında Artış

16:08 - TUSAŞ’tan Paris’te Güç Gösterisi: KAAN Seri Üretime Geçiyor

Suluova Gazetesi
Kurukafa

ÜNİVERSİTELİLERDEN 30 ÇEŞİT SUCUK

ÜNİVERSİTELİLERDEN 30 ÇEŞİT SUCUK
Bu haber 14 Aralık 2019 - 11:27 'de eklendi ve 1.993 views kez görüntülendi.

Suluova Meslek Yüksek Okul(MYO) Gıda İşleme Bölüm öğrencileri, ARGE çalışmaları kapsamında gıda sektöründe yer alması amacıyla tamamen doğal sucuk, peynir ve reçel üretimi gerçekleştirdi.

Gıda Teknolojisi Programının Et Teknolojisi Dersi ile Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programının Et ve Ürünleri Analizi Dersi kapsamında öğrenciler aldıkları eğitimler sonucunda piyasada olmayan 30 kadar farklı türde sucuk yaptılar. MYO Öğrencileri sucuk ’un yanı sıra ayrıca reçel ve peynir üretimi ile simit ve de kek üretimi yaptılar.

Yapılan üretim çalışmalarının amacı hakkında açıklamalarda bulunan Gıda İşleme Bölüm Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğlu, bölüm öğrencilerinin mezun olduktan sonra sektörde teoriğin yanında pratik uygulamayı da öğrenmek suretiyle rakiplerinden farklı bilgi ve beceri sahibi olabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Seyrekoğlu; bu bilgi ve beceri donanımına sahip öğrencilerin iş hayatına atıldıklarında başarılı olduklarını, Firmaların ise gıda teknikeri ihtiyaçlarını Yüksek Okul ile iletişime geçerek donanımlı öğrenci talep ettiklerini, bu durumun da yürüttükleri çalışmaların başarıya ulaşmış olması bakımında çok önemli olduğunu kaydetti.

Başarılı çalışmaları dolayısıyla öğrencileri tebrik eden Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Görevlisi Murat Karavin ise “bu çalışma kapsamında öğrencilerimize farklı bakış açısıyla piyasaya yeni ürünler kazandırılmasını hedeflemekteyiz. Bunun içinde daha önceki yaşantımızda kullandığımız geleneksel yöntemleri günümüz şartlarında ve sağlığı ön plana alan tamamen doğal maddelerden oluşan yeni ürünler geliştirmelerini teşvik etmek amacındayız. Öğrencilerimizi bu gibi çalışmalarla destekliyoruz. Öğrencilerimizin burada ürettikleri çok sayıda yeni ürünlerden birkaçının sektörde yer bulacağına da inanıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimiz öğretim görevlilerimiz nezaretinde pilot çalışmaları yürütüyor” dedi.

Karavin, Öğrencilerin becerileriyle imal ettikleri bu doğal ve sağlıklı ürün çeşitlerini tüketiciye farklı tat anlamında sunulabilmesini arzu ettiklerini, bunun için de ilgili kurum ve kuruluşların bu öğrencileri dikkate alıp iş birliği içinde sektöre yeni ürün arzlarının yapılabileceğini söyledi.

Öğrenciler tarafından imal edilen ürünler MYO salon ve yemekhanesinde sergilenerek tüketicinin beğenisine sunuldu. Daha sonra ise Dr. Öğretim Görevlisi Murat Karavin, MYO öğretim görevlileri ile öğrenciler imal edilen ürünlerden oluşan yiyeceklerle kahvaltı yaptılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
erreror